Donderdag 10 januari 2019

Vandaag begonnen we op de campus met een rustige ochtend, waarbij wij aan ons onderzoek konden werken. We hadden tijd om de campus te verkennen, alhoewel iedereen vrij snel weer naar binnen ging, de temperatuur is vrij laag op het moment.

 Na de lunch vertrokken we naar The Daily Bread Ministry. Dit is een non-profit organisatie die het Woord van God en daarbij behorende bemoedigingen verspreiden. We werden hartelijk en enthousiast op een Amerikaanse manier begroet. We kregen eerst een kort filmpje te zien wat zij deden. Ze bieden in 55 talen verschillende boekjes met bemoedigingen aan. In veel landen hebben ze een kantoor waar zij deze boekjes verspreiden. In Grand Rapids worden deze allemaal gemaakt, ook dit hebben wij gezien. Opvallend vonden wij dat ook deze organisatie (net zoals Cornerstone University) gefinancierd wordt door sponsors. Hiervan zijn zij afhankelijk. Ongeveer ¼ van de medewerkers is vrijwilliger. We werden opgedeeld in zes groepen en kregen een rondleiding door het gebouw heen. Alle medewerkers waren enthousiast over hun werk en je merkte dat deze mensen echt een passie voor Gods Woord hadden en willen dat iedereen hiervan hoort en daar steun en hoop door ontvangt. Aan het eind van de rondleiding hebben wij ze hartelijk bedankt voor de rondleiding en wat Hollandse etenswaren gegeven. 

Na het uitje naar Our Daily Bread zijn we naar het TV-station WOODTV gegaan. Hier hebben we een rondleiding gehad door Maranda, zij presenteert ook 4 Woman. We begonnen in de conference room, waar we wat meer informatie kregen over het station en het publiek dat hun willen aantrekken. Daarna hebben we het even gehad over welke ideeën wij als Hollanders hebben over Amerika en of deze tot nu toe kloppen. Vanuit deze ruimte konden we al naar de studio kijken waar veel wordt opgenomen.

We hebben de weerman van WOODTV ontmoet, Bill Steffen. Hij werkt al bijna 45 jaar bij dit station en is erg toegewijd aan zijn werk. Zo vertelde hij dat in sommige heftige weersomstandigheden hij een slaapzak mee neemt en op zijn werk slaapt. Verder vertelden Maranda en Bill dat ze nog elke dag plezier uit hun werk halen. Dit is volgens Maranda ook het allerbelangrijkste, zonder passie voor wat je doet kom je er niet!

Wij hebben nog een kijkje mogen nemen in de studio en hebben zelfs een kort stukje opgenomen dat ook echt op tv wordt uitgezonden. In dit stukje hebben we het kort even over grote verschillen met Nederland en de USA en vooroordelen vanuit beide richtingen. Dit was natuurlijk een erg leuke ervaring en zijn er zeker wel wat talentjes gespot.

Na nog blik in de control room te hebben mogen gooien, waar de regisseur en producer zitten en alle beelden langs zien komen, zijn we weer terug gecirkeld naar onze beginplaats.

Na thuiskomst zijn we allemaal wat gaan eten in de kantine en hebben ‘s avonds afgesloten met een stuk reflectie van deze eerste paar dagen, en een mooie Bijbelstudie. Hierna zijn we ons allemaal klaar gaan maken want morgen staat de wekker weer vroeg en vertrekken we om 07.00 naar Detroit!

Lydia en Irene