Maandag 20 januari 2020

Blue Monday, de dag dat ik hoorde dat een van mijn Americana-helden, David Olney, er tijdens een liedje op het podium mee stopte. Even sorry en daarna mocht reanimatie niet meer helpen. Hij heeft het mooiste liedje over Palmpasen geschreven dat ik ken: Hymn of Brays, waarin de ezel enthousiast vertelt over zijn drager.

Een deel van de groep ging ’s morgens op de Americana-toer, door echt te gaan hunten in de woods. We hadden om 8u afgesproken en zijn in een gebied in het bos gaan schieten dat speciaal daarvoor was bedoelt. We mochten met een shotgun kleiduifschieten en met een rifle schieten op een schietschijf. Van te voren werd er gedacht dat we genoeg kogels hadden, maar uiteindelijk hebben we ze gebruikt tot de laatste kogel. We hebben allemaal heel erg genoten van het schieten en waren het ermee eens dat we daardoor ‘The full American-experience’ zeker hebben gehad.

Helaas misten zij de aansluiting met de trip naar het Capitool in Harrisburg, waardoor we daar slechts met een kleine groep rondbanjerden in een private tour met de vader van een van de Messiah studs als guide. Elke staat heeft een Capitool en die van Pennsylvania wordt als de mooiste beschouwd. Gebouwd aan het begin van de vorige eeuw is het uitgevoerd in één stijl met veel pracht en kracht. Zie bijvoorbeeld de zaal voor de ‘House of Representatives’.

Zaal House of Representatives

Zelf vind ik de rechtszaal erg fraai. In die rechtszaal hangt een schilderij vol met verwijzingen naar christelijke waarden, die belangrijk zijn in de rechtbank. Even puzzelen en je moet er toch echt minstens vijf uit kunnen halen.

Schilderij in de rechtszaal

Goed, na de tour even naar de Walmart. Zoeken naar suikerarme producten en de winkel uitlopen met een leeg boodschappenkarretje. Het blijven rare jongens, die Americana. – Jan Lok & Annemiek